Stručnjaci iz hakerske zajednice stižu u Hrvatsku na važnu konferenciju o informacijskoj sigurnosti

Mogućnost novog hakerskog napada
Al Jazeera

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu 7. i 8. rujna održat će se FSec2017, nezavisna konferencija o informacijskoj sigurnosti u Hrvatskoj.

Konferenciju FSec2017 organiziraju zaposlenici i alumni Fakulteta organizacije i informatike, volonteri te pripadnici Hrvatske zajednice otvorenog koda, koji ističu da je riječ o najvažnijoj konferenciji o informacijskoj sigurnosti u Hrvatskoj i regiji. Na samoj će se konferenciji okupiti više od 300 sudionika iz Hrvatske, regije i svijeta. Predavači na konferenciji predstavljaju renomirane svjetske i domaće tvrtke i organizacije koje se bave informacijskom sigurnošću, a dolaze iz hakerske zajednice Chaos Computer Club i kompanija Google, Cisco, Wire, Kaspersky ResetSecurity.

Posebno valja izdvojiti sljedeće predavače i njihova predavanja:

  • Alan Đurić, izvršni direktor tvrtke Wire i jedan od suosnivača Skypea, s predavanjem o privatnosti podataka i sigurnosti komunikacije na Internetu
  • Ryan Lackey, direktor tvrtke ResetSecurity iz Silicijske doline i sudionik Y Combinator programa
  • Jaya Baloo, direktorica informacijske sigurnosti u KPN-u, vodećem telekomu u Europi
  • Ivan Fratrić, Google Project Zero tim s predavanjem o sigurnosti Internet preglednika
  • Vanja Švajcer, Cisco Talos s temom predavanja o analizi malicioznog koda
  • Sva, Chaos Computer Club s predavanjem o privatnosti

Danas pojmovi informacijske i kibernetičke sigurnosti predstavljaju ključne izazove s kojima se susreću sva visoko digitalizirana društva pa tako i Republika Hrvatska. Kako bi se postigla i održala zadovoljavajuća razina sigurnosni na ovim područjima potrebno je osigurati dostupnost broja angažiranih i kompetentnih stručnjaka, ali i podići svijest javnosti o postojećim rizicima te primjerenim načinima zaštite. Školovanje stručnjaka i podizanje svijesti o rizicima i primjerenim načinima zaštite predstavljaju jedne od glavnih zadaća FSec konferencija, kako prošlih tako i ovogodišnje.

Program konferencije podijeljen je na dva tematska dana – strateški i tehnički, te su pripremljena dva okrugla stola o društveno i tehnološki značajnim temama GDPR i o normi za e-plaćanje PSD2. Uz konferencijski program održat će se i Job Fair na kojemu je cilj spojiti zainteresirane poslodavce i sigurnosne stručnjake, najavljeno je.

izvor: CERT