Stručni skup vatrogasaca u Opatiji

Stručni skup vatrogasaca

U Opatiji je danas započeo 16. stručni skup vatrogasaca koji je okupio gotovo 300 sudionika sustava zaštite od požara iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva. Na otvaranju su sudjelovali Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik, u ime domaćina Mladen Šćulac i Slavko Gauš, zapovjednik i predsjednik  Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije, Janko Cerkvenik, predsjednik Gasilske zveze Slovenije.

Na ovom dvodnevnom skupu koji organiziraju Hrvatska vatrogasna zajednica i Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije, sudionici će moći stjeći nova znanja te razmjeniti iskustva vezana za brojna područja vatrogasne djelatnosti.  Tako su već prvog dana skupa teme rezervirane za vatrogasni angažman u Petrinji nakon razornog potresa, proces odlučivanja na vatrogasnim intervencijama, analizu požara u bolnici Jesenice, uporabu hidrauličkih aparata kao i za radionice koje se bave stanicama za masovnu dekontaminaciju, upravljanje snaga na velikoj prometnoj nesreći te s radio komunikacijskim aplikacijama i rješenjima u vatrogastvu.

Na drugom danu skupa predavanja će obuhvatiti teme požara električnih vozila u garažama, analizu vatrogasne intervencije koja uključuje akcident s opasnom tvari u prometu, a svoja će iskustva predstaviti, uz hrvatske vatrogasce, i kolege iz Ljubljane i Beograda.

I na ovome skupu sudjeluju izlagači zahvaljujući kojima se sudionici i posjetitelji mogu upoznati i s novitetima na tržištu usluga kao i s proizvodima namijenjenim vatrogastvu.

DBO/ Foto: HVZ