STOP COVID-19: Eccos postavio termalnu kameru u upravnoj zgradi A1 Hrvatska

Zbog novonastale situacije epidemije koronavirusa korporacije uvode nove mjere zaštite širenja virusa COVID-19. Uz već poznata rješenja tehničke zaštite razvijena su i nova rješenja, a jedno od njih su termalne kamere odnosno kamere s termalnim senzorom koje mogu detektirati osobe s povišenom tjelesnom temperaturom koja je jedan od simptoma bolesti.

Tvrtka Eccos iz Zagreba postavila je termalnu kameru u upravnu zgradu A1 Hrvatska čime je mogućnost širenja zaraze virusom COVID-19 svedena  na minimum. Kamera u stvarnom vremenu na licu osobe mjeri i prikazuje najvišu detektiranu temperaturu te u slučaju alarma (detektirane temperature iznad gornje dozvoljene granice) aktivira bljeskalicu ugrađenu na recepciji. No, kako bi se iskoristio puni potencijal kamere, ako za to postoje tehnički uvjeti, moguća je integracija sa sustavom kontrole pristupa te se u slučaju alarma visoke temperature mogu blokirati određeni čitači i/ili vrata. Čitačima i/ili vratima moguće je upravljati kroz klijentsku aplikaciju Epsimax – vlastitu Eccosovu aplikaciju za integraciju sustava tehničke zaštite. Više o samoj aplikaciji pročitajte ovdje.

Kamera proizvođača Hikvision postavljena je pokraj recepcije upravne zgrade i usmjerena prema ulaznim kliznim vratima. Granicu za alarm uzrokovan previsokom temperaturom može se podesiti proizvoljno. U slučaju alarma uzrokovanog visokom tjelesnom temperaturom, kroz aplikaciju Epsimax upravlja se ulaznim čitačima na barijerama te se automatski blokira ulazak u objekt sve dok se za to ponovno ne osiguraju svi potrebni uvjeti. Zaposlenici na recepciji upravne zgrade u aplikaciji imaju uvid u trenutni status ulaznih čitača te mogućnost upravljanja njima (u svakom trenutku mogu omogućiti/onemogućiti ulaz zaposlenicima). Također, integracija kamere s aplikacijom Epsimax omogućuje operaterima, osim zvučne i vizualne obavijesti alarma u stvarnom vremenu, filtriranje događaja snimanih termalnom kamerom u određenom periodu te pregled snimki tih događaja.

Ovaj način detektiranja osoba s povišenom tjelesnom temperaturom omogućava istovremeno mjerenje temperature više prolaznika, a osim mobilnosti samog rješenja najveća je prednost što se proces detekcije odvija bez fizičkog kontakta čime se dodatno podiže razina sigurnosti za zaposlenike i partnere tvrtke.

 

DBO/ Foto: ECCOS