Koronavirus: Zaštita od cyber napada tijekom rada od kuće

Pixabay

 

Budući da sve više tvrtki od svojih zaposlenika, zbog koronavirusa, traži da rade od kuće, izvan svojih organizacijskih sigurnosnih sustava, one postaju sve ranjivije na cyber napade.

Upravo zbog toga tvrtka za cyber sigurnost, Cyber 2.0, sa sjedištem u Rishon Lezionu opisuje rad od kuće kao novi rudnik zlata za hakere.

Naime, ako radite na daljinu, zlonamjerne poruke, skočni oglasi ili špijunski softver mogu omogućiti krađu lozinki ili čak daljinsko upravljanje jer isti ne bivaju blokirani od strane postojećeg zaštitnog sustava.

U skladu s tim, Cyber 2.0  prilagođava svoju već postojeću tehnologiju, blokirajući cyber napade unutar i izvan organizacijskog sustava, novoj konfiguraciji, omogućavajući zaposlenicima da rade od kuće te da i dalje ostanu zaštićeni.

Uz pomoć svoje tehnologije kućnim računalima dodaje se agent koji izravno komunicira s poslužiteljem tvrtke i mapira mrežne aktivnosti u stvarnom vremenu na računalu bez čitanja korisničkih sadržaja.

U isto vrijeme agent sprječava širenje informacija ili širenje virusa na druga računala i udaljene mreže koje se koriste za rad.

Nadalje, iako se zlonamjerni softver automatski blokira, IT menadžeri obaviješteni su o pokušaju napada radi vlastitih podataka.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto:Pixabay