Splitska policija poručuje: Na Ultri dva prstena osiguranja i pregleda

Ultra - dva prstena osiguranja i pregleda
ULTRA PR

Načelnik splitsko-dalmatinske Policijske uprave Slobodan Marendić kaže da će na terenu raditi i policajci iz sedam europskih zemalja, koji bi im trebali pomoći u komunikaciji sa stranim državljanima te kolege iz preostalih hrvatskih policijskih uprava.

Splitska policija u srijedu je na konferenciji za novinare o sigurnosti tijekom predstojećeg Ultra Europe Festivala najavila dva prstena osiguranja i dva prstena pregleda posjetitelja te da će oko stadiona biti uspostavljena posebna regulacija prometa.

Načelnik splitsko-dalmatinske Policijske uprave Slobodan Marendić podsjetio je da će svaku večer oko stadiona biti od 30 do 35 tisuća posjetitelja te će kompletna policija županije dati sve od sebe da sve protekne u najboljem redu. S njima će na terenu raditi i policajci iz sedam europskih zemalja koji bi im trebali pomoći u komunikaciji sa stranim državljanima te kolege iz preostalih hrvatskih policijskih uprava.

“Prvi prsten osiguranja je granica, policijski punktovi bit će i na prilazima gradu, a tu je kontrola na prilazima i na ulazu u stadion. Benignije situacije riješit će zaštitarska služba, a one ozbiljnije stvari rješavat će policija. Oni koji su kupili karte upoznati su koje stvari smiju unositi na stadion, a koje ne. Najviše je problema s ruksacima koji se ne smiju unositi, ali oni koji žele mogu od organizatora uzeti ruksak koji je napravljen od prozirnog materijala i omogućuje jednostavan vizualni pregled. Za pregled osoba koje ulaze na stadion koristit će se uređaji za detekciju metala, eksploziva i radioaktivnih tvari”, rekao je Marendić.

Tijekom petka, subote i nedjelje za vrijeme održavanja Ultra Europe Festivala na Poljudu oko stadiona bit će uspostavljena posebna regulacija prometa te će biti ograničeno prometovanje osobnih vozila osim vozila hitnih službi, stanara, taksi vozila i vozila sa službenom akreditacijom. Posebna regulacija odnosit će se na raskrižjima ulica VII Kaštela-Matoševa, VII Kaštela-Jobova, Zrinsko-Frankopanska-Karamanova, Hrvatske mornarice-Put Glavičina i Put Supavla-MikeTripala, na kojima će biti raspoređeni policijski službenici radi reguliranja i blokade prometa od 15 do 7 sati.

“Obavještavamo građane da će svakog dana za vrijeme održavanja javnog okupljanja od 20 sati, pa sve dok za to bude postojala potreba, za sav promet biti zatvorene prometnice oko stadiona, a promet će biti preusmjeren na okolne ceste. Ako zbog povećanog broja pješaka, a posebno u vrijeme najintenzivnijeg dolaska posjetitelja javnog okupljanja ili drugih razloga bude potrebno ranije zatvaranje prometnica oko stadiona, o tome će javnost biti pravovremeno obaviještena. Na izlazima iz marjanskog tunela bit će raspoređeni policijski službenici koji će radi osiguranja protočnosti prometa posebno kroz tunel po potrebi zatvarati prometovanje prilaznim pravcima i u samom tunelu”, objasnio je načelnik Marendić.

Kako postoji mogućnost stvaranja većih prometnih gužvi i zastoja, posebno na prometnicama na području Poljuda i Spinuta, građanima se savjetuju da tijekom trajanja Ultre od petka do nedjelje, posebno u vrijeme najvećeg intenziteta prometa, izbjegavaju prometovanje navedenim područjem, posebno ulicama u široj zoni stadiona, te da voze kroz tunel samo ako je to nužno.

“S obzirom na očekivani povećani intenzitet prometa, molimo građane za dodatno strpljenje i da na terenu prate upute i zapovijedi policijskih službenika vezano uz pravce kretanja i trenutačno zatvaranje ulica. Iz policije mole vlasnike vozila u široj okolici stadiona na Poljudu da svoje automobile parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena jer će u suprotnom biti uklonjena”, rekao je Marendić.

Peto izdanje Ultra Europe Festivala započinje u Splitu u četvrtak, 13. srpnja, otvorenim partyjem u Giraffe Palm Beach Houseu, nastavlja se u petak, subotu i nedjelju na stadionu Poljud. U ponedjeljak  Festival “seli” na Zlatni rat na Braču, zatim u utorak u Hotel Amfora na Hvaru  te naposljetku, u srijedu, na Fort George na Visu. Među mnoštvom DJ-eva u Splitu će nastupiti Adam Beyer, AfroJack, Armin Van Buuren, Axvell a Ingrosso, Carlcox, David Guetta, Dubfire, Hardwell, Joseph Capriati, Marco Carola, Martin Garrix, Nic Fanciulli, Sasha John Digweed,  DJ Snake, Steve Angello, Tiesto, Steve Aoki te mnogi drugi.

Izvor: HINA