RJEŠENJE ZA OPASNU VODIČKU ZAOBILAZNICU? Postavljaju se nove nadzorne kamere

Infovodice/Youtube

U Gradskoj upravi Grada Vodica održan je sastanak predstavnika Grada s načelnikom šibenske postaje Prometne policije i Živkom Čičmirom-Vestićem iz Policijske uprave Šibensko-kninske, na kojem je dogovorena nova suradnja s ciljem poboljšanja sigurnosti na vodičkim prometnicama.

Kako bi se spriječila vožnja prevelikom brzinom po novoj vodičkoj zaobilaznici te na nekim problematičnim dijelovima magistralne ceste D8, Policijska je uprava nabavila četiri nadzorne kamere koje će uskoro biti i postavljene, potvrđeno je iz Grada Vodica.

Dvije nadzorne kamere će snimati brzinu na zaobilaznici kod nadvožnjaka Vrbica te na križanju zaobilaznice s županijskom cestom gdje se promet regulira pomoću semafora. Druge dvije kamere bit će postavljene na magistralnoj prometnici u samom naselju Vodice; jedna na križanju s Račicama i druga na raskrižju sa Zatonskom ulicom.

Ova bi preventivna mjera trebala utjecati na vozače da voze dozvoljenom brzinom koja je prilagođena uvjetima u naseljenim područjima te smanjiti broj eventualnih nesreća.

RSS