Split: Predstavljen preventivni projekt “Smanji brzinu i guštaj u litu”

Split: Predstavljen preventivni projekt
Policijska uprava splitsko-dalmatinska

Prometna nesreća može se dogoditi svakom – stoga budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge!

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u suradnji s Hrvatski autoklubom, Auto klub Split pokrenula je preventivnu akciju naziva „Smanji brzinu i guštaj u litu“.

Na splitskoj rivi, jučer, 08.lipnja 2021.godine, održana je konferencija za medije na kojoj je promovirana je ova akcija.

Uz načelnika policijske uprave Slobodana Marendića i voditelja Službe za sigurnost cestovnog prometa Sinišu Mihanovića na konferenciji za medije sudjelovali su suradnici i promotori ove akcije, osobe iz društvenog i javnog života Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita koji su željeli osobno podržati ovu akciju i uputiti afirmativnu poruku svim građanima kako je sigurnost u prometu izuzetno značajna za sve nas.

Promotori ove akcije su: Joško Stella, direktor Turističke zajednice SDŽ, Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita, Stanko Smodlaka, stalni sudski vještak za cestovni promet i motorna vozila, Željan Rakela pasionirani motociklist i putopisac, Joze Tomaš, predsjednik HGK Županijske komore Split, Roko Ukić košarkaš KK Split i Josip Elez nogometaš HNK Hajduka.

Svi su zajedno uputili jedinstvenu poruku, a to je kako svi zajedno moramo biti savjesniji i odgovorniji u prometu.

Tijekom ljeta  provodit ćemo pojačane mjere i radnje nadzora i kontrole prometa na cestama Splitsko-dalmatinske županije, a svakog vikenda, posebno tijekom noći nadzori i kontrole bit će još intenzivniji i odvijat će se na većem broju lokacija.

Smanji brzinu i guštaj u litu!

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: Policijska uprava splitsko-dalmatinska