Šostar: “Cijepljenje radnika tvrtki odvijat će se na Velesajmu”

Cjepljenje radnika

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar u sinoćnjem Dnevniku HRT-a  komentirao je tijek cijepljenja na zagrebačkom Velesajmu.

Jučer smo cijepili  4679, danas ćemo oko 4300-4400 ljudi. Cijeli program ide izvrsno, planiramo ga brzo proširiti, kako na Velesajmu tako i u graduu Zagrebu. Sutra imamo koordinaciju s ravnateljima Domova zdravlja i koordinatorima po Domovima. Cilj je u sljedećih 10 dana se pregrupirati i organizirati kako bi u Zagrebu dnevno mogli cijepiti 10 tisuća ljudi, rekao je Šostar u Dnevniku HRT-a.

U petak će se na Velesajmu cijepiti samo od 8 do 13 sati, i to Pfizerovim cjepivom. U ponedjeljak će se cijepljenje odvijati od 13 do 19.30 sati. Narednih dana cijepit će dvokratno.

– U ponedjeljak i utorak građani će se cijepiti AstraZenecom. Očekujem jako dobar odaziv, rekao je Šostar.

Upitan jesu li spremni za scenarij da ostane AstraZenecinog cjepiva, Šostar je poručio kako su za sve spremni.

– Idući tjedan bi trebali, u ponedjeljak, dobiti 18.000 doza Pfizera. U utorak, srijedu bi trebali dobiti još AstraZenece. Trebamo dobiti 3500 doza Moderne i 1350 doza Johnson&Johnsonova cjepiva, to bi trebalo biti dovoljno da pokrijemo one dane do kraja tjedna, rekao je.

I cijepljenje radnika tvrtki odvijat će se na Velesajmu.

– Nemamo kapacitete da hodamo po tvrtkama. Transport cjepiva koje sadrži RNK je iznimno osjetljiv. Inzistirat ćemo da cijepljenje bude na Velesajmu, rekao je.

 

Izvor:nacional.hr  Foto: svijetsigurnosti.com