Siniša Jembrih u podcastu Jesmo li sigurni da smo sigurni?

Siniša Jembrih - jesmo li sigurni da smo sigurni

Siniša Jembrih, prvi zagrebački vatrogasac ili službeno, zapovjednik JVP Grada Zagreba, gost je nove emisije podcasta Jesmo li sigurni da smo sigurni?, urednika i voditelja Alena Ostojića.

Kako je postao profesionalni vatrogasac? Koje osobine su poželjne u vatrogasnoj profesiji? Je li svakodnevica zagrebačkih vatrenih dečki istovjetna onim njujorškim? Jesmo li konačno naučili kontrolirati vatru? Koji su najčešći uzroci požara u stanovima, kućama i radnim prostorima?

Svaka intervencija nosi neku opasnost, ali možeš li izdvojiti one najteže, najopasnije? Koja ti je osobna intervencija bila najteža? Koja su glavna profesionalna oboljenja u ovoj profesiji? Je li točan podatak da se na godišnjoj razini zagrebački vatrogasci susreću sa 150 preminulih osoba – stradalim u požarima i dr. tehničkim intervencijama? Ne bi bilo korektno ne spomenuti 58 zagrebačkih DVD, stotine tisuća dobrovoljno odrađenih sati, gdje njihova pomoć najviše dolazi do izražaja? Kako se vatrogasci oporavljaju intervencija? Koja je budućnost vatrogastva? Ovo su samo neka od Alenovih pitanja na koje je Siniša spremno dao odgovore.

Emisiju možete pogledati na HUMS TV YouTube kanalu.

Emisiju možete pogledati i na Zapad TV, u ponedjeljak, 20. prosinca 2021. u 21:05 sati.

DBO/ Foto: Svijetsigurnosti.com