HUMS preuzeo predsjedanje SEECSA-om

Prof.dr.sc. Dragan Trivan i Alen Ostojić prilikom obilježavanja primopredaje predsjedanja SEECSA-om, u Zagrebu, 4. siječnja 2020.

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti (HUMS), u Zagrebu je u subotu, 4. siječnja 2020. i službeno pruzela jednogodišnje predsjedanje Asocijacijom menadžera korporativne sigurnosti JI Europe (SEECSA).

„Želio bih podsjetiti da smo priču o stvaranju SEECSA-om započeli 2012. u Umagu, na šestoj konferenciji hrvatskih menadžera sigurnosti, a osnovali smo je zajedno sa nacionalnim asocijacijama menadžera korporativne sigurnosti Slovenije, Srbije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske, 3. prosinca 2019. u Zagrebu, na 12 konferenciji hrvatskih menadžera sigurnosti. Imao sam čast i zadovoljstvo da budem prvi predsjedavajući i da u Beogradu prošle godine u listopadu,  organiziramo prvi forum SEECSA-e na kojem su se okupili menadžeri koporativne sigurnosti iz Slovenije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije. Perspektiva Southeast Europe Corporate Security Association je odlična, poglavito u području profesionalnog usavršavanja i certifikacije, kao i razmjene informacija o trendovima kriminala, tehnologijama i alatima borbe protiv kriminala. Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti dati će maksimum u daljnjem razvoju SEECSA-e. Kolegi Ostojiću i HUMS-u želim uspjeh u radu“, rekao je prof.dr.sc. Dragan Trivan, predsjednik SAMKB i predsjedavajući SEECSA-om u 2019. godini.

„Hvala kolegi prof.dr.sc. Draganu Trivanu, predsjedniku Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti, koji je proteklih 12 mjeseci predsjedao SEECSA-om. U fokusu HUMS-ova predsjedanja tijekom 2020. godine, biti će četiri ključna područja: širenje mreže članova i osnaživanje umrežavanja članova, zaštita nacionalne kritične infrastrukture,  daljnji razvoj SEECSA branda i podizanje razine osobnih kompetencija članova kroz certificiranje menadžera korporativne sigurnosti (CMKS). Istaknuti ću da je Hrvatska udruga menadžera sigurnosti prva u JI Europi započela proces certifikacije menadžera korporativne sigurnosti i da smo početkom prosinca 2019. dobili prve menadžere sa CMKS certifikatom. Taj proces certificiranja u veljači 2020. započinje SAMKB, a HUMS ga nastavlja 13. ožujka s drugom generacijom polaznika programa CMKS-a.

U veljači očekujemo osnivanje Asocijacije menadžera korporativne bezbjednosti Crne Gore, koja će postati naša najmlađa članica. U Opatiji, uz potporu SEECSA-e, 15.-16. travnja, HUMS organizira prvo međunarodno savjetovanje o zaštiti kritične infrastrukture – sigurnost vode i javne vodoopskrbe.  I naravno, u Opatiji, od 30.9.-2.10. 2020. održati će se Hrvatski dani sigurnosti – “Novi izazovi, novi odgovori”, u čijem programu je 14. konferencija hrvatskih menadžera sigurnosti, 2. forum o privatnoj zaštiti i 2. forum menadžera korporativne sigurnosti JI Europe“, rekao je  Alen Ostojić, predsjednik HUMS-a i novi predsjedatelj SEECSA-om u 2020. godini.

DBO/ Foto: HUMS