Sindikat policijskih službenika: Potpora sporazumu o novim stanovima policajcima u Rovinju

Svijetsigurnosti.com

Sindikat policijskih službenika podupro je u nedjelju potpisani sporazum koji će policijskim službenicima u Rovinju, koji nemaju osiguran smještaj u tome gradu, osigurati 20-tak novih stanova i na tome zahvalio mjerodavnima – gradonačelniku Rovinja, istarskome županu i ministru unutarnjih poslova.

Predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić uputio je u nedjelju javno pismo gradonačelniku Rovinja Marku Paliagi, istarskome županu Valteru Flegi te ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću u kojemu im zahvaljuje na potpisanu sporazumu o kojemu su, spomenuo je Puškarić,  vijest objavili web portal Poslovnoga dnevnika i Glas Istre.

Dvadesetak stanova bit će izgrađeno za godinu i pol, projekt vrijedan 7,5 milijuna kuna

Dvadesetak stanova za policijske službenika bit će izgrađeno na prostoru nekadašnjeg odmarališta u Zagrebačkoj ulici koje je devastirano i godinama prazno. Stanovi bi trebali biti izgrađeni za godinu i pol dana, projekt je vrijedan 7,5 milijuna kuna. Budući da je riječ o zgradi koja je danas u vlasništvu države odlučeno je da 50 posto troškova projektne dokumentacije i adaptacije snosi država, 15 posto Istarska županija, a preostalih 35 posto Grad Rovinj.

Puškarić je podsjetio kako se o ovome sporazumu počelo pregovarati još lani, a u pregovore su se uključili Ministarstvo unutarnjih poslova odnosno sam ministar Davor Božinović,  Istarska županija, odnosno župan gosp Valter Flego, a sporazum je potaknuo rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga.

Istaknuo je da je Grad Rovinj prvi grad u Hrvatskoj koji je tražio i dobio suglasnost da se bivše odmaralište u vlasništvu države prenamijeni i koristi za stambene potrebe policijskih službenika pa je Sindikat policijskih službenika izuzetno zahvalan rovinjskome gradonačelniku i istarskome županu, što su pokrenuli i podržali ovaj vrijedan projekt koji pokazuje da lokalna zajednica doista brine o svojim policijskim službenicima.

Predsjednik Sindikata policijskih službenika podsjetio je da su sporazume o financiranju smještaja za policijske službenike s ministrom Davorom Božinovićem već potpisali gradonačelnik Ante Dabo i dubrovački gradonačelnik Mate Frankovića.

Sindikat policijskih službenika i rovinjski projkt smatra iskorakom u nastojanju da se lokalna zajednica uključi u poboljšanje socijalnoga i materijalnoga statusa policijskih službenika koji žive i rade na području lokalne uprave i samouprave.

Iz Sindikatu ističu kako su rovinjski gradonačelnik, istarski župan i ministar Božinović ovim primjerom pokazali da je suradnja države i lokalne zajednice na poboljšanju materijalnih i socijalnih uvjeta policijskih službenika itekako moguća.

“Vjerujemo da se neće stati na ovome već da će vaš sporazum poslužiti kao primjer i drugim lokalnim zajednicama gdje nedostaje poveći broj policijskih službenika i gdje policijski službenici, koji su raspoređenih iz drugih krajeva Hrvatske, doslovno preživljavaju i žive na rubu egzistencije jer nemaju riješeno stambeno pitanje”, istiće u pismu predsjednik Sindikata policijskih službenika Puškarić.

Izvor: glasistre.hr/HINA