SIGURNOST NA MORU: Ronioci pomažu očistiti morsko dno kako bi kupači bili sigurniji

prtsc Tomislav Rataj/Nemo Adria/Youtube

Dio sigurnosti na moru je i njegova čistoća.

Podmorje i plaže dječjeg kampa Veli Jože u Savudriji od danas su čisti. Za to je zaslužno 30-ak mališana koji su, uz pratnju ronilačkih instruktora, prvi put zaronili i iz mora vadili staklo, gume i ostalo smeće. Kako javljaju 24 sata  nisu imali puno posla jer je taj dio Jadrana čist.

–  Vidjeli smo raka koji je išao po dnu. Ronioci su mi rekli kako rakova ima puno kod nas i da ih moramo čuvati. Ronjenje mi je super, a iznenadilo me da se to smeće tako baca svuda,  rekao je 11-godišnji Ivan.

On i ostali mališani vikend su proveli učeći o moru, sigurnosti na vodi i uživali u kupanju na 2. dječjoj ronilačkoj eko-patroli. Za sigurnost djece, uz instruktore i voditelje ronjenja ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic, brinuli su u gosti ronioci iz raznih ronilačkih klubova.

– Ponosni smo da smo izvadili jako malo smeća što dokazuje kako su djeca osviještena i ne zagađuju more. Puno velikih se treba ugledati na nas djecu. Mi čuvamo i pazimo di bacamo smeće, kazala je Ivana (16).

Inače, kroz ovaj edukativni dio programa „Sigurnost na moru“  do sada je prošlo preko 7000 djece u odmaralištima Vladimira Nazora,

Cjelokupan program sigurnosti na moru i pod morem provodit će se i tijekom cijelog ljeta u istim odmaralištu u Savudriji u sklopu ljetnog Avantura kampa.

RSS