ŠESTEROSTRUKO UBOJSTVO NA KAJZERICI: Piše li se sigurnost u Zagrebu i dalje velikim slovom?

MUP RH

Policija je objavila dio detalja o šesterostrukom ubojstvu na zagrebačkoj Kajzerici i samoubojstvu počinitelja.

Kako javlja N1, načelnik policijske uprave Marko Rašić rekao je da je policija sinoć primila nekoliko dojava da je u Cimermanovoj ulici došlo do upotrebe vatrenog oružja, a na mjestu događaja pronađeno je šest mrtvih osoba, dva muškarca, tri žene i jedno dijete.

Počinitelja policija povezuje s jednom od žrtava, s kojom ima zajedničko dijete, sedmomjesečnu bebu koju je policija pronašla na mjestu zločina. Dijete je odvedeno na Hitnu pomoć, gdje je pregledano, nakon čega je zbrinuto u odgovarajućoj ustanovi, rekao je Rašić.

“Motiv zasad nismo utvrdili. Prije nekoliko minuta je završen očevid na mjestu samoubojstva, intenzivno kriminalističko istraživanje traje pa ćemo vidjeti o čemu bi se moglo raditi”, rekao je Rašić.

Nije bilo nikakvih informacija, nije bilo nikakvih prijetnji, obiteljskog nasilja od strane počinitelja prema žrtvi. Počinitelj nije evidentiran za počinjenje kaznenih djela, izuzev što je evidentiran 2016. godine za počinjenje prekršaja za narušavanje javnog reda i mira na području Trešnjevke, rekao je Rašić.

Među žrtvama je obitelj i mlađa muška osoba, za koju će policija tek utvrditi po kojem se osnovu zatekla u toj obitelji.

“Na mjestu počinjenja samoubojstva pronašli smo vatreno oružje s kojim je samoubojstvo izvršeno”, rekao je.

“Počinitelj je od 2017. godine imao prebivalište kao i žrtve. Možemo potvrditi da je dijete jedne od žrtava i počinitelja, a oružje ilegalno”, rekao je Rašić.

Policija je potvrdila da se počinitelj bavio taksi prijevozom, te da je rođen u Vukovaru 1983. godine.

Unatoč ovom zločinu gradonačelnik Milan Bandić i dalje smatra da se sigurnost u Zagrebu piše velikim slovima.

“Mislim da je to pojedinačni incident. To je obiteljski slučaj, odnosno što se događa pod okriljem noći ili večeri ili dana u zatvorenih 300.000 obitelji gradonačelnik ne može znati. U Gradu Zagrebu nema obrisa nikakvog organiziranog nereda niti terorističkih indicija, što je najvažnije. Sigurnost u Zagrebu se piše velikim slovom”, prenosi N1 gradonačelnikove riječi.

“Pojedinačni incidenti bacaju sjenu i mrlju na zagrebačku sigurnost, ali ne dovode u pitanje njegovu multikulturalnost”, rekao je Bandić.

Više detalja o kriminalističkom istraživanju šesterostrukog ubojstva u Zagrebu možete pratiti OVDJE.

izvor: N1info.com