Seminar ISO 22320:2018: Naučite kako poboljšati postupanje u svim vrstama incidenata

Seminar Uvod u normu ISO 22320:2018

Poslovno učilište integralna sigurnost i razvoj iz zagreba i Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, 28. veljače 2019. u Zagrebu , hotel International organiziraju seminar ISO 22320:2018. Upravljanje u izvanrednim situacijama – smjernice za upravljanje incidentima.

Predavač na seminaru je dr.sc. Darko Palačić, predsjednik Odbora za standardizaciju Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

“Posljednjih godina dogodile su se brojne katastrofe, kako prirodne tako i uzrokovane ljudskim čimbenikom, te drugi veliki incidenti koji su pokazali važnost upravljanja incidentima kako bi se spasili životi, smanjile ozljede i štete te kako bi se osigurala odgovarajuća razina kontinuiteta bitnih društvenih funkcija. Norma ISO 22320:2018 daje smjernice kako da organizacije poboljšaju svoje postupanje u svim vrstama incidenata. Ovaj se norma primjenjuje na svaku organizaciju koja je odgovorna za pripremu ili reagiranje na incidente na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i eventualno međunarodnoj razini, uključujući one koje:

  • su odgovorne za pripremi i/ili sudjeluju u pripremi postupanja u slučaju incidenta
  • nude smjernice i pravce u upravljanju incidentima
  • su odgovorne za komunikaciju i interakciju s javnošću
  • provode istraživanja u području upravljanja incidentima.

Primjena zahtjeva ove norme omogućuje organizacijama da imaju koristi od zajedničkog pristupa upravljanju incidentima jer to omogućuje suradnju i osigurava koherentnije i komplementarne aktivnosti među organizacijama”, komentirao je dr.sc. Palačić .

Više informacija o seminaru i prijavi, zatražit eputem e-maila: info@uhms.hr ili putem m. 091 44 55 017.

DBO/ Foto: HUMS