Šef zloglasne ‘Wagner grupe’ tvrdi: ‘Bio sam umiješan u američke izbore’

Jevgenij Prigožin
prtsc Youtube

Jevgenij Prigožin, šef zloglasne Wagner grupe, takozvane privatne Putinove vojske, koji je prošlog tjedna pohvalio Volodimira Zelenskog, opet je šokirao svijet svojim izjavama.

– Bio sam umiješan u američke izbore. I bit ću umiješan u budućnosti – napisao je Prigožin na društvenim mrežama, javlja Reuters.

– Umiješani smo u američke izbore. Radimo to pažljivo, točno i s kirurškom preciznošću.  Na naš način, na koji znamo raditi – poručio je dan prije velikih izbora u SAD-u šef vojske plaćenika koja u zadnje vrijeme topovsko meso traži po ruskim zatvorima.

– Tijekom naše operacije, uklonit ćemo oba bubrega i jetru – završio je objavu Prigožin. Na što se točno referirao, nije poznato. Iako inače izbjegava davanje izjava ili slanje priopćenja, u zadnje vrijeme je dosta ‘komunikativan’, pišu 24sata.

 

– Iako je predsjednik države koja je u ovom trenutku neprijateljska Rusiji, Zelenski je siguran, snažan i pragmatičan vođa te dobar tip. Nemojte ga podcjenjivati – rekao je nedavno Prigožin o ukrajinskom vođi.

Krajem rujna prvi je put priznao povezanost s Wagnerom, prije bi novinare koji su o tome pisali tužio.

– Osobno sam čistio staro oružje, slagao zaštitne prsluke i pronašao stručnjake koji mi u tome mogu pomoći. Tada, 1. svibnja 2014. rodila se skupina domoljuba koja je poslije postala poznat kao Bataljun Wagner, napisao je Prigožin u rujnu. – Ponosim se što sam im omogućio da ostvare svoje pravo obrane interesa domovine – dodao je.

RSS