Secure Croatia: Odgovori na rastuće prijetnje informacijskoj sigurnosti

Odgovori na rastuće prijetnje informacijskoj sigurnosti

U suorganizaciji HGK, najveća međunarodna udruga stručnjaka za sigurnost informacijskih sustava, (ISC)2 (International Information System Security Certification Consortium), održat će 15. prosinca prvu Secure Croatia konferenciju u Zagrebu na temu Securing the Virtual Organization.

Dio je to niza konferencija o informacijskoj sigurnosti koje (ISC)2 organizira u svim većim gradovima EMEA regije. Konferencija će se baviti pitanjima rastućih prijetnji sigurnosti informacijskih sustava, EU regulativom o zaštiti podataka, sigurnošću virtualnih organizacija, auditom sigurnosti i privatnosti pružatelja cloud usluga te stručnim trendovima u ovom području.

Hrvatska Vlada namjerava se obratiti kibernetičkim stručnjacima i stručnjacima za informacijsku sigurnost na temu državnih planova izlaženja na kraj s kibernetičkim opasnostima. Vinko Kuculo, viši savjetnik u Uredu Vijeća za nacionalnu sigurnost Hrvatske i predstavnik Hrvatske u nekoliko odbora EU-a i NATO-a, održat će uvodno izlaganje s naslovom: Nacionalna strategija kibernetičke sigurnosti.

Cilj konferencije je osiguranje važne platforme za otvorene rasprave, umrežavanje i dijeljenje trenutačnih iskustava u svladavanju svakodnevnih izazova s kojima se suočavaju osobe zadužene za zaštitu tvrtki, vlada i organizacija u borbi protiv rastuće razine kibernetičkih opasnosti. Udruženja (ISC)2 i (ISC)2 Croatia Chapter zajedno su okupila širok spektar industrijske podrške uključujući partnere EuroCloud Croatia, OWASP i Cloud Security Alliance (CSA) kako bi se naglasili izazovi vezani uz temu Zaštita virtualnih organizacija.

Na konferenciji će svoj rad predstaviti i hrvatski ogranak (ISC)2. Sudjelovanjem na Secure Croatia domaći ogranak ove udruge ukazat će na mogućnosti za stručni razvoj u području sigurnosti informacijskih sustava kroz obrazovne aktivnosti udruge te umrežavanje s više od 120.000 certificiranih (ISC)2 stručnjaka širom svijeta.

Secure Croatia konferencija istražuje utjecaj pojave virtualne organizacije na sigurnosnu praksu; rješenja koja nastaju da bi se bavila ovom problematikom; i lekcije iz profesionalne prakse, najavljeno je iz Hrvatske gospodarske komore.