SchoolSafety.gov: Nova sigurnosna web stranica za škole

Američka SchoolSafety.gov web stranica, pokrenuta od strane odjela za domovinsku sigurnost, pravosuđa, odjela za obrazovanje i zdravstvo te ljudske usluge, služi kao matična baza informacija za školske administratore, nastavnike, učenike i roditelje kako bi se kampusi učinili sigurnijim mjestom.

Nova web stranica kolaborativne savezne vlade uključuje resurse o temama u rasponu od procjene prijetnji i fizičke sigurnosti do zlostavljanja i vježbi.

“Sva djeca zaslužuju ići u škole bez straha da će im se nešto dogoditi, a svi roditelji zaslužuju imati povjerenja da će se njihova djeca svakodnevno vraćati kući nepovrijeđena.” rekao je pomoćnik ravnatelja, Brian Harrell, iz američke Agencije za kibernetičku sigurnost i infrastrukturu (CISA).

Nova sigurnosna web stranica za škole uključuje alat za procjenu koji pomaže u kreiranju personaliziranog akcijskog plana i nudi resurse za one koji možda ne znaju gdje početi izrađivati sigurnosni nacrt.

SchoolSafety.gov javni je kanal koji je osmišljen koristeći znanje, resurse i lekcije naučene kroz prijašnje događaje koji su ugrožavali sigurnost škola, a web stranica služi američkoj javnosti kako bi u slučajevima nužde pronašla informacije, smjernice, najbolje prakse i alate za djelotvorno rješavanje problema sigurnosti u školama.

Više o SchoolSafety.gov web stranici pročitajte u originalnom članku na portalu HSToday.

PO/Foto:Pixabay