SAVJETOVANJE O SIGURNOSTI U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA: Je li liječnik morao dati otkaz zbog kriminala u bolnici?

Je li liječnik morao dati otkaz zbog kriminala u bolnici?

Nakon posljednje afere u splitskom Kliničkom bolničkom centru gdje je zbog sumnji u nezakonitosti vodeći liječnik dao otkaz, ponovno se postavlja pitanje sigurnosti zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj.

Bolnice i zdravstvene ustanove su neka od najfrekventnijih mjesta u Republici Hrvatskoj. Budući da većina od njih želi provoditi i održavati visoku razinu otvorenosti, one su osjetljive na kriminalne aktivnosti ako nisu primjereno zaštićene. Za menadžment zdravstvenih ustanova, pravi je izazov kako dizajnirati mjere zaštite pacijenata, zaposlenika, posjetitelja i imovine, zadržavajući pri tome privatnost i kontinuitet zdravstvene njege u otvorenom okruženju. Budite aktivni sudionik i poslušajte najnovije i najbolje prakse protokola za sva područja sigurnosti zdravstvenih ustanova od rješenja dizajna sustava sigurnosti do prijedloga najnovijih tehnologija koje su u funkciji sigurnosti ali i spremnosti zdravstvenog menadžmenta u slučaju opasnosti i svih ostalih aspekata zaštitne sigurnosti.

Zato Hrvatska udruga menadžera sigurnosti organizira već 3. savjetovanje o sigurnosti u zdravstvenim ustanovama. Prijaviti se možete OVDJE.

Savjetovanje je namijenjeno predstavnicima zdravstvenih ustanova, agencija, zavoda, komora i udruženja: menadžerima sigurnosti u zdravstvu javnog i privatnog sektora, voditeljima IT sigurnosti, menadžerima sigurnosti jedinica lokalne samouprave, savjetnicima za informacijsku sigurnost, voditeljima pravnih poslova,  voditeljima poslova ljudskih resursa, predstavnicima središnjih tijela državne uprave nadležnima za poslove sigurnosti, nadzornicima sustava sigurnosti, profesorima i nastavnicima sigurnosnog obrazovnog područja.

III. Savjetovanje o zaštiti pacijenata, medicinskog osoblja, posjetitelja, informacija, opreme, objekata, usluga i ugleda:

SIGURNOST U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA

održava se u organizaciji HRVATSKE UDRUGE MENADŽERA SIGURNOSTI (HUMS)

uz potporu Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj – ustanove za obrazovanje odraslih

Tuheljske toplice, Dvorac Mihanović, 23.-24. ožujak 2017.