Sastala se SDP-ova Koordinacija za unutarnje poslove i obranu. Evo što su zaključili

Youtube

U središnjici SDP-a danas je održan prvi sastanak Koordinacije za unutarnje poslove i obranu, a tema je bila nabava borbenih aviona za potrebe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane RH.

Nakon diskusije zaključeno je kako budućnost oružanih snaga i njihova sposobnost zaštite državnog suvereniteta ovisi o modernizaciji svih grana vojske te o osposobljenosti časnika, dočasnika i vojnika. Zato SDP podržava zadržavanje borbene sposobnosti i zaštite hrvatskog suvereniteta u zračnom prostoru, ali se zalaže za dugoročno održivo opremanje zračnih snaga koje će biti usklađeno s političkim prioritetima i financijskim mogućnostima naše zemlje.
‘Održivost obuhvaća dugoročno i strateški promišljeno opremanje zračnih snaga koje će omogućiti trajno izvršavanje ustavnih zadaća oružanih snaga u zaštiti državnog suvereniteta, kao i  ravnomjernu modernizaciju svih grana oružanih snaga u skladu s dugoročnim planom razvoja Oružanih snaga RH. Velike državne nabave kao što su modernizacija Oružanih snaga RH moraju biti dio ukupne državne politike, a posebice razvoja hrvatskog gospodarstva. Kroz ovakve kapitalne investicije hrvatske države nužno je osigurati poticaj rastu hrvatskog gospodarstva i nova radna mjesta, te tehnološki i znanstveni razvoj. SDP naglašava da će podršku prijedlozima Vlade RH uvjetovati ispunjenjem navedenih kriterija, zakonitošću i transparentnošću postupka nabave’, priopćeno je iz SDP-a.

RSS