VRIJE NA KOSOVU: Ubijen srpski političar Oliver Ivanović, Predsjednik Srbije sazvao izvanrednu sjednicu Savjeta za nacionalnu sigurnost

Wikipedia

Nepoznati napadači upucali su Olivera Ivanovića jutros u Kosovskoj Mitrovici, a on je ubrzo podlegao ozljedama, javljaju srpski mediji.

Vođa  Građanske inicijative “Srbija, demokracija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se jutros oko 8.15 sati  dogodila u Kosovskoj Mitrovici.

Dok je ulazio u prostorije svoje stranke, na Ivanovića su navodno pucali iz pištolja s prigušivačem.

Ubojstvo se dogodilo  u Sutjeskoj ulici, a nedaleko od mjesta zločina, u ulici Vojvode Putnika, pronađen je i zapaljeni automobil “opel astra”, kojim je ubojica najvjerojatinije sa pomagačem pobjegao, a potom i zapalio da prikrije tragove.

Čitava Kosovska Mitrovica je pod jakom policijskom blokadom, a građani, pogotovo srpske nacionalnosti, izuzetno su uznemireni,piše Kurir.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u 12 sati održat će izvanrednu sjednicu Savjeta za nacionalnu sigurnost. U 13 sati obratit će se medijima.

Oliver Ivanović rođen je 1. Travnja 1953. godine u selu Rznić kod Dečana.  Osnovnu i Strojarsko-tehničku školu završio u Kosovskoj Mitrovici. Bio je pitomac Vojne akademije u Zagrebu, ali je napušta posle tri godine. Diplomirao je na Strojarskom fakultetu  u Mitrovici, a u Prištini je diplomirao i na Ekonomskom fakultetu.

Bio je oženjen i otac tri sina.

DBO