Roboti patroliraju singapurskim parkovima i ulicama kako bi proveli socijalno distanciranje

Singapure Garden COVID-19 2020
Pixabay

Vlasti u Singapuru rasporedile su flotu robota kako bi nadzirale javne prostore i osigurale da stanovnici održavaju sigurnu udaljenost jedni između drugih, kako bi se spriječilo širenje zaraze COVID-19.

Razvijen od strane lokalne tehnološke tvrtke Otsaw , potpuno autonomni,  O-R3 robot koristi se u brojnim gradskim parkovima, a dolazi opremljen senzorima i kamerama koje snimaju javne površine i šalju podatke vlastima u stvarnom vremenu.

Žuti i crni roboti koji se obično koriste za inspekciju gradilišta mogu se kretati do tri mph po neravnom terenu, otkrivati prepreke, ustati nakon pada, penjati se stepenicama, pa čak i donositi piće svome korisniku.

U parku se također koriste kamere za 360 stupnjeva kako bi se procijenio broj posjetitelja, a Singapurski odbor nacionalnih parkova kaže kako neće prikupljati osobne podatke niti identificirati pojedince.

Unatoč ranom uspjehu u pronalaženju i suzbijanju virusa, potvrđeni slučajevi koronavirusa u Singapuru porasli su sa samo 266 sredinom ožujka na preko 29.000 slučajeva krajem svibnja, a stanovnicima je dopušteno napuštanje domova samo zbog obavljanja osnovnih zadataka, poput kupovine namirnica, medicinskih posjeta i vježbanja, do lipnja.

Ako želite saznati više i pogledati video kliknite ovdje.

PO/Foto:Pixabay