Riječka policija kontrolirala mlade. Evo koliko su prekršaja napravili

Riječka policija
screenshot

Policijski službenici PU primorsko-goranske su tijekom rujna i listopada ove godine provodili pojačane preventivno – represivne aktivnosti s ciljem sprječavanja rizičnih i neprihvatljivih ponašanja mladih koja se manifestiraju u vidu nedozvoljenih noćnih izlazaka, konzumacije alkohola, droge i duhanskih proizvoda na javnim mjestima, narušavanja javnog reda i mira, uništavanja društvene i privatne imovine, kršenja prometnih propisa…

U noćnom izlasku djece bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje zatekli su 17 osoba mlađih od 16 godina. O njihovom zatjecanju nakon 23 sata obaviješteni su roditelji ili druge punoljetne njima bliske osobe koji su ih zatim preuzeli, a policijski službenici su o tome obavijestili i nadležni Hrvatski zavod za socijalnu skrb, priopćeno je.

Osim toga, kod 42 mlađe osobe pronađena je droga.

U istom periodu kontrolirani su i mladi vozači. Zaustavljeno je ukupno 508 mladih osoba te 61 maloljetni vozač. Njih 32 vozilo je pod utjecajem alkohola, 17 ih je vozilo iako još nemaju vozačku dozvolu, 12 ih nije imalo zaštitne kacige, jedan je vozio iako već ima zabranu, četvero nisu imali uredne tablice, 23 su bila za upravljačem neispravnog vozila, dok su dva zatečena tijekom “driftanja“.

“Zbog počinjenja navedenih prekršaja počinitelji su sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga”, potvrđeno je iz PU primorsko-goranske.

RSS