Ravnatelj SOA-e sa suradnicima tijekom listopada posjetio SAD i Kanadu

soa.hr

U razdoblju od 21. do 23. listopada 2019., ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić sa suradnicima boravio je u posjetu SAD-u. Izaslanstvo SOA-e, zajedno s izaslanstvom Centra izvrsnosti za prevenciju terorizma poljske sigurnosne službe ABW posjetilo je SAD u sklopu zajedničkog EU projekta SOA-e i ABW-a za jačanje nacionalne sigurnosti.

Tijekom posjete održani su sastanci na razini visokih dužnosnika hrvatske i poljske službe te američkih institucija.

Između ostalog, održan je sastanak Nacionalnom protuterorističkom centru (National Counterterrorism Center – NCTC) SAD-a gdje se razgovaralo o borbi protiv terorizma i prevenciji ekstremizma. Tijekom sastanka istaknuta su i konkretna pitanja poput suzbijanja širenja terorističkog sadržaja na internetu.

Zadnjeg dana posjeta održani su razgovori u Središnjoj obavještajnoj agenciji (Central Intelligence Agency – CIA).

Uz posjet SAD-u, izaslanstvo SOA-e, predvođeno ravnateljem, zajedno s poljskim partnerima, od 7. do 11. listopada 2019. održalo je konzultacijske sastanke s kanadskom sigurnosno-obavještajnom službom (Canadian Security Intelligence Service – CSIS) i Združenim centrom za procjenu terorizma (Integrated Terrorism Assessment Centre – ITAC). Na sastancima se razgovaralo o pitanjima prevencije i suzbijanja terorizma.

RSS/ Foto: soa.hr