Prometna preventiva u Trgovačkoj školi u Osijeku: „Kako biti sigurniji u cestovnom prometu“

MUP RH

U Trgovačkoj školi u Osijeku 10. svibnja od 10,35 do 11,30 sati učenicima 4. razreda srednje škole policijski službenik održao je predavanje na temu „Kako biti sigurniji u cestovnom prometu“. Predavanju, na kojem je bilo 24 učenika, cilj je bio upoznati učenike, buduće mlade nove vozače s osnovnim smjernicama u cestovnom prometu, statističkim pokazateljima s obzirom na najčešće greške „mladih“ vozača (alkohol, brzina, pojas, mobitel i slično) te ih upoznati s ključnim problemima u prometu, a posebice onima koje se odnose na njih, kao buduće „mlade vozače“.

Edukativno predavanje održano je u sklopu projekta „Trijezni vozač“ Moto kluba „Veterani-Croatia“ i Odjela prevencije PU osječko – baranjske.  Nakon predavanja, koje je trajalo oko petnaestak minuta, učenici su isprobavali takozvane „pijane naočale“.

Nakon edukacije i korištenja „pijanih naočala“, od 12 do 12,30 sati, u Ulici kneza Trpimira, policijski službenik zaustavljao je vozila, a učenici su vozačima dijelili promotivne letke na temu „sigurnost u cestovnom prometu.

DBO