Predstavljena službena odora američkih svemirskih snaga

Uniforma novostvorenih Svemirskih snaga Sjedinjenih Država

Novostvorene Svemirske snage Sjedinjenih Država dobile su novu službenu uniformu koja je predstavljena na službenom Twitter račun jedinice svemirskih snaga.

Svemirska komanda namijenjena je nadzoru svemirskih operacija pomoću osoblja i imovine kojom upravljaju Svemirske snage, a ovu inicijativu predsjednika Trumpa kritizirali su brojni bivši astronauti i  visoki vojni dužnosnici,  no među pristašama se nalazi i izvršni direktor SpaceX-a Elon Musk.

Nakon predstavljanja službenih odora na Twitteru, odore su naišle na brojne kritike i podsmjehe pa su tako neki korisnici ove društvene mreže postavili pitanje zašto nije odabran crni otisak, s obzirom na okruženje u kojem će se teoretske trupe teoretski boriti, prenose američki mediji.

No, drugi su istakli da ne postoje neposredni planovi postavljanja svemirskih trupa u svemir, tako da će uniforme nositi ljudi koji su još uvijek na Zemlji, a kamuflaža ne mora služiti stvarnoj svrsi kamufliranja, već je ona tradicionalni otisak za američke vojne pripadnike.

Svemirske snage Sjedinjenih Država nisu odmah odgovorile na zahtjev za komentarom.

PO / Foto: Twitter U.S. Space Force