Predsjednik Milanović sudjelovao u volonterskoj akciji „Boranka“

Milanović „Boranka“

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u volonterskoj kampanji pošumljavanja požarišta Dalmacije „Boranka“ na području splitskog naselja Gornje Sitno. Kampanja „Boranka“ najveća je volonterska akcija pošumljavanja požarišta u cijeloj Europi koja se održava treću godinu za redom, a pošumljavanje obronaka Mosora je četvrta ovogodišnja akcija.

“Znam za ovu akciju, jako mi je drago, vrijedna je, nužna i sjajna. Kao mladić sam dosta krampao po vrtovima imućnijih Zagrepčana, dobro se vratiti korijenima. Ovaj prostor prije 100 godina nije bio pošumljen, onda je došla šuma, izgorjela je i pošumit ćemo je opet”, rekao je predsjednik Milanović dajući potporu najvećoj volonterskoj akciji pošumljavanja požarišta Dalmacije koju organizira Savez izviđača Hrvatske u suradnji s HGSS-om i Hrvatskim šumama.

Glavni koordinator kampanje „Boranka“ i poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske Dan Špicer zahvalio je predsjedniku Milanoviću što se pridružio kampanji „Boranke“: „Uvijek nas veseli koliko je volontera i organizacija sudjelovalo, potpori Predsjednika i Vlade. „Boranka“ spaja cijelu Hrvatsku i svaka pomoć i podrška je dobrodošla da se šume vrate tamo gdje su bile“, poručio je Špicer.

PO/ Foto: Ured PRH/Marko Buljan