Policijskim dronom u “borbu” protiv krađa s poljoprivrednih površina

Policijski dron za nadzor poljoprivrednih površina

Policijska uprava međimurska pojačala je aktivnosti  usmjerene na suzbijanje kaznenih djela krađa poljoprivrednih proizvoda.

U suradnji s komunalnim redarom Općine Belica, policijski službenici Policijske postaje Čakovec i Interventne jedinice policije, u srijedu, 3. srpnja 2019. u jutarnjim satima na poljoprivrednim parcelama u okolici Belice, zainteresiranim predstavnicima medija prezentirali su nadzor terena bespilotnom letjelicom, tzv. “dronom“.

U akciju su bili uključeni  interventni policajci i motociklist, koji su u koordinaciji s operaterom “drona“ nadzirali poljoprivredne površine. Ovakve i slične akcije provodit će se sustavno i koordinirano s lokalnom zajednicom u narednim mjesecima diljem Međimurske županije, kako bi se i na taj način suzbili svi pojavni oblici kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika.

Tijekom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenim kaznih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela ne prijavljuju policiji. Policija apelira  na sve  žitelje da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju.

 

DBO/ Foto: PU međimurska