Policija upozorava na novu prijevaru: ‘Nude vam radni alat i kradu osobne podatke’

Policija upozorava na novu prijevaru
mup.gov.hr

Policija je danas upozorila građane da ne nasjedaju na prijevare putem Facebook stranice “TOOLKITS SETS”, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama.

Naime, u posljednje vrijeme policija je zabilježila bilježi poveći broj prijevara putem Facebook stranice “TOOLKITS SETS”. Na njoj se oglašava prodaja radnih alata.

“Komunikacija se odvija isključivo preko Facebook Messengera u kojoj počinitelji zahtijevaju od osoba da im pošalju svoje osobne podatke, podatke o kreditnim karticama i kontrolni broj kartice kako bi mogli naplatiti alat koji prodaju. Nakon što osobe pošalju sve tražene podatke počinitelji iskorištavaju osobne podatke i podatke s kartica tako da s kartica skidaju sav novac ili koriste kartice za uplate na kladionicama izvan Republike Hrvatske, te na taj način oštećuju osobe za velike novčane iznose.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare putem Facebook stranice “TOOLKITS SETS”, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama”, poručuju iz Ravnateljstva policije.

Svi građani koje su varalice s Facebooka uspjele prevariti moraju podnijeti prijavu u najbližu policijsku postaju.

RSS