POLICIJA JE DANAS U VELIKOJ AKCIJI: ‘Sve raspoložive snage bit će na cestama’

mup.hr

Na području cijele Hrvatske policija danas nadzire brzinu.

Naime, i ove godine, temeljem Plana organizacije TISPOL- mreže prometnih policija država Europe održava se 24-satni nadzor brzine u više od 20 država članica TISPOL-a.

Kako brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama. Prema statističkim pokazateljima za 2018. godinu, od ukupno 317 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 158, odnosno 49,8% poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Stoga će se, od 00 do 24 sata, u srijedu, na području svih Policijskih uprava provoditi kontinuirani nadzor brzine kretanja vozila. Građani su prije akcije dobili priliku predložiti policiji gdje da kontrolira brzinu vožnje.

Policija je već odabrala lokacije, a koristit će i sve raspoložive uređaje, te uključiti u provedbu maksimalno mogući broj policijskih službenika. Zbog obuhvaćanja što većeg broja, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata.

“Prvi rezultati akcije bit će objavljeni 04.04.2019. godine na web stranici MUP-a i svih policijskih uprava, a konačni, koji uključuju sve države članice koje sudjeluju u akciji bit će objavljeni naknadno, nakon što ih TISPOL prikupi”, poručuju iz Ravnateljstva policije.

RSS