Podijelite svoju priču na stranici “Moja kuća europske povijesti”

Moja kuća europske povijesti

Što za vas znači biti djelom Europe? Europsku povijest ne oblikuju samo veliki čelni ljudi država, već i građani koji imaju vrijednu ulogu u očuvanju zajedničkog kulturnog naslijeđa i identiteta.

Prekopajte stoga fotografije, videa, audio snimke ili digitalni sadržaj te podijelite svoju povijest i priču na stranici „Moja kuća europske povijesti“ (eng. My House of European History“). Radi se o internetskoj platformi kojoj je cilj postati virtualna knjižnica svjedočanstava i priča.

Na stranici svatko može podijeliti svoje priče i sjećanja o Europi; što znači biti Europljaninom ili Europljankom, kako su veliki europski povijesni događaji utjecali na živote te kako je Europa oblikovala životna iskustva. Platforma je pokrenuta tijekom tjedna u kojem slavimo 60. godišnjicu Ugovora iz Rima.

Doprinosi stranici postaju javni te zajedno stvaraju zajedničku povijest. Prema tome, podijelite fotografije, audio i video zapise, dokumente i slično. Sve može biti na vašem jeziku, a mi možemo prevesti na engleski ukoliko to zatražite.

Tijekom prve faze moguće će biti jedino slanje vaših doprinosa i priča, a zatim će, od 31. ožujka, zbirka biti otvorena na interaktivnoj internetskoj stranici svim posjetiteljima.

Imate priču? Podijelite je na my-european-history.ep.eu.

izvor: Europski parlamen u Hrvatskoj