Ovo sklonište u deset godina spasilo je 906 žrtava nasilja

Youtube

Uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama (25.11.) Dom za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja “Duga –Zagreb” obilježio je 10 godina djelovanja.

U toj prigodi, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, izradio je “Evaluacijsku studiju o radu Doma „Duga-Zagreb“ od 2007. -2017.”, u kojoj je objedinjena statistika korištenja svih vrsta usluga, demografska obilježja žrtava i nasilnika, te njihove izjave nakon ulaska u program zaštite žrtve ili tretmana nasilnika. U evaluiranom razdoblju kroz ustanovu je prošlo:
· 906 žrtava u skloništu,
· 1082 osuđenih počinitelja nasilja(m/ž), upućenih na psihosocijalni tretman,
· 6890 korisnika usluga Savjetovališta za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja.

Dom Duga-Zagreb promovirao je II. dopunjeno izdanje brošure “Duga’ za partnere”– II. dopunjeno izdanje koja je primarno namijenjena glavnim partnerima ove ustanove i to policiji i centrima za socijalnu skrb.

Na konferenciji je premijerno prikazan video spot pod nazivom “Obitelj je (ne)sigurno mjesto” koji je dostupan na www.duga-zagreb.hr  Konferenciji su prisustvovali u ime gradonačelnika grada Zagreba Romana Galić, pročelnica za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Nikolina Grubišić Požar, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije – ispred Policijske uprave zagrebačke, Tatjana Brozić Perić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb i ravnateljica Doma Željka Barić, doznajemo iz Doma “Duga-Zagreb”

RSS