Ovo je najbolja hrvatska vojnikinja. ‘Ponosna sam što sam pripadnica Hrvatske vojske’

morh.h

Vojnikinja Mara Pejić, pripadnica Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske osvojila je prvo mjesto u ženskoj konkurenciji natjecanja za najspremnijeg pripadnika OSRH Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2019. koje se danas održava u Udbini.

Uspjeh je time veći jer je u utrku startala kao 144. od ukupno 146 natjecateljica i natjecatelja. Drugo mjesto od ukupno 10 natjecateljica (7 OSRH, 1 MUP, 2 strane OS) osvojila je pozornica Gorana Aleksić Janković (OS BiH), a treće skupnica Sandra Andrašek (HV-GOMBR). Uz Pejić i Andrašek, treći najbolji rezultat od žena iz OSRH i MUP-a ostvarila je skupnica Željka Saratlija  iz Pukovnije Vojne policije, priopćeno je iz MORH-a.

“I prošle godine bila sam na natjecanju i osvojila drugo mjesto, dakle, ove godine ostvarila sam još veći uspjeh i zbog toga sam jako sretna. Što se tiče uvjeta na stazi, bilo je dosta vruće, čak bi mi više odgovaralo da je kišilo. Najteži djelovi bili su kad smo čekali da dođemo na red na radnim točkama, tada smo se hladili. Ponosna sam što sam kao pripadnica Hrvatske vojske osvojila prvo mjesto na ovom zahtjevnom natjecanju”, rekla je na cilju vojnikinja Pejić.