Ovo je dron ubojica budućnosti – Leonidas Pod

Ovo je dron ubojica budućnosti
Instagram/@epirus_inc

Tvrtka Epirus sa sjedištem u Kaliforniji u ponedjeljak je objavila svoje rješenje za problem glomaznosti konvencionalnog mikrovalnog oružja.

Naime, tvrtka je osmislila kapsulu koja emitira mikrovalove, a koja može sjesti na dno teških dronova i brzo ispustiti iznenadne rojeve dronova.

Leonidas Pod, kako ga zovu, temelji se na drugom kopnenom mikrovalnom oružju tvrtke, koje koristi tranzistore galijevog nitrida za proizvodnju mikrovalova, umjesto nezgrapnih magnetronskih vakuumskih cijevi, kakve su vojska koristila u radarima desetljećima.

Novi sustav ima još jednu prednost koju trenutni nemaju: budući da se rukovanje temelji na softveru, operater može bolje razlikovati prijatelja i neprijatelja.

Dužnosnici američkog Ministarstva obrane vidjeli su tri demonstracije kopnene verzije Epirusa još prošle godine, a iz tvrtke govore da surađuju s programom DARPA Warden (razvijanje algoritama za radiofrekventne aplikacije) i Army’s Rapid Capabilities Office, između ostalih, kako bi doveli projekt do realizacije.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: Instagram/@epirus_inc