Ove opasnosti morate se čuvati na svakoj plaži. Podaci o broju ozlijeđenih su zapanjujući

prtsc Youtube

Podaci iz američke Komisije za sigurnost proizvoda pokazuju da je više od 31.000 osoba primljeno u bolnicu zbog ozljeda povezanih sa suncobranima u periodu od 2008. do 2017.

Neke od ovih ozljeda su bile relativno beznačajne. Ovog travnja je radio voditelja Chrisa Demma u glavu pogodio suncobran na plaži Myrtle, piše Slobodna Dalmacija.

– Sljedeće čega se sjećam je da sam se našao na pijesku, a lijevi dio moje glave je pulsirao, izjavio je i dodao kako je stajao oko 8 metara daleko od suncobrana.

– Nisam uočio da se kreće prema meni, kazao je.

Demm je jedan od sretnijih. Prošle godine Margaret Reynolds je uživala na plaži u New Jerseyju kad je metalni suncobran doletio do nje i prošao kroz njezin gležanj. Morali su joj ga ukloniti kliještima.

Phyllis Caliano-Bahaj je 1999. pogodio suncobran dok je ležala na plaži pored osmogodišnjeg sina. Doletio je ‘poput torpeda’. Imala je 13 šavova i pretrpjela je trajno oštećenje živaca na vratu. Sudski je dobila 200.000 dolara odštete.

Suncobrani su uzrokovali barem jednu smrt. Lottie Michelle Belk je 2016. smrtno stradala kad je neispravni suncobran prošao kroz njezin torzo dok je boravila na plaži Virginia. Njezina smrt je potaknula apele da se kreiraju bolja pravila sigurnosti po pitanju suncobrana na plažama.

Američki senatori Bob Menendez i Mark Warner su od državne službe tražili da se objave podaci o nastradalima od suncobrana, a zatražili su da se poboljša sigurnost suncobrana i izdaju upozorenja na opasnost od njih. Zasad nisu dobili odgovor.

Više o prijetnji što ju suncobrani predstavljaju na plaži pročitajte OVDJE.

RSS