Osposobljavanje za utvrđivanje alkoholiziranosti radnika na radnom mjestu

Poslodavac je sukladno odredbama Zakona o zaštiti na radu u obvezi privremeno udaljiti s mjesta rada radnika, koji je na radu pod utjecajem alkohola.

Utvrđivanje je li radnik pod utjecajem alkohola obavlja se alkometrom ili drugim prikladnim uređajem, postupkom ili sredstvom. Bilo da se radi o  kontroli možebitne konzumacije alkohola ili izvanrednom alkotestiranju  radnika poslije nezgode koja se dogodila na radnome mjestu, rezultat postupka provjere alkoholiziranosti bit će valjan pod uvjetom da ga je provela za to osposobljena i ovlaštena osoba.

Poslovno učilište  integralna sigurnost i razvoj Vam nudi uslugu osposobljavanja za utvrđivanje alkoholiziranosti radnika na radu alkometrom marke Drager i/ili Lions  u trajanju od osam nastavnih sati kojom su obuhvaćeni moduli:

  • utjecaj alkohola na organizam,
  • pravna regulativa u vezi sa zabranom konzumiranja alkohola i načela rada uređaja za utvrđivanje alkoholiziranosti,
  • praktična nastava i rad s alkotestom marke koja ima tipsko odobrenje DMZ-a

Dokaz o savladavanju gradiva provjerava se testiranjem znanja po završetku predavanja. Polaznici koji zadovolje na provjeri znanja i praktičnom dijelu rukovanja uređajem dobivaju uvjerenje i iskaznicu o osposobljenosti za utvrđivanje alkoholiziranosti radnika na radu.

Osposobljavanje će se održati na dan 23. studenoga 2022.  s početkom u 9 sati, u prostorijama učilišta, Petrinjska 59/I, Zagreb.  Ukoliko je potrebno u  mogućnosti smo organizirati  in-house edukaciju.

Više informacija putem e-maila: isr@isr.hr  i/ili mobitela broj 091 44 55 017.

DBO/ Foto: PUISR