OPREZ: Policija posebno nadzire bicikliste, motoriste i vozače električnih romobila

MUP RH

Od 8 do 20 sati području Policijske uprave zagrebačke provodi se preventivno-represivna akcija “Nadzora vozača motocikala, mopeda, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava”.

Cilj akcije je povećanje razine sigurnosti u prometu te je usmjerena na sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava uz poseban naglasak na pojačano postupanje u smislu nadzora poštivanja zakonskih odredbi vozača osobnih prijevoznik sredstava.

Posebna pozornost, najavljeno je, obratit će se na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, nekorištenje zaštitne kacige vozača osobnih prijevoznih sredstava, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke.

Posebna pozornost posvetit će se i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu.

“Kako bi bilo što manje tragičnih događaja i kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na još višu razinu, ovim  putem pozivamo vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi”, poručuju iz PU zagrebačke.

RSS