Održan okrugli stol Globalni sigurnosni izazovi i odnosi u JI Europi

JI u EU SOA

Dana 28. listopada 2021. u prostorijama Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) održan je okrugli stol na temu „Globalni sigurnosni izazovi i odnosi u jugoistočnoj Europi“ na kojem su, uz djelatnike SOA-e, sudjelovali profesori Centra za međunarodne i sigurnosne studije (CeMSS) Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu prof. dr. sc. Siniša Tatalović, izv. prof. dr. sc. Ružica Jakešević, izv. prof. dr. sc. Đana Luša i izv. prof. dr. sc. Marta Zorko.

Okrugli stol organiziran je u sklopu platforme Obavještajni koledž u Europi (Intelligence College in Europe) u kojem je SOA predstavnik Republike Hrvatske. Obavještajni koledž je međudržavni projekt koji okuplja 23 nacionalne sigurnosno-obavještajne zajednice europskih država. Uspostavljen je potpisivanjem Pisma namjere 26. veljače 2020. u Zagrebu, a jedan od stupova Koledža jest i jačanje suradnje i dijaloga između sigurnosno-obavještajnih zajednica i akademske zajednice.

SOA i Fakultet političkih znanosti u Zagrebu potpisali su 7. srpnja 2021. sporazum o suradnji koji, između ostalog, obuhvaća suradnju u kontekstu Obavještajnog koledža u Europi.

Izvor i foto: soa.hr