Objavljena je lista najsigurnijih automobila

prtsc Youtube

Portal Auto start donosi TOP 10 najsigurnijih automobila prema Euro NCAP-u.

10. Hyundai NEXO

Iznimno je poseban model, a takvim ga čini njegov pogon. Naime, Veliki SUV NEXO koristi alternativni pogon koji kombinira vodik i struju. Prilikom testiranja ovaj Hyundai je dobio punih pet zvjezdica, a našao se ‘tek’ na desetom mjestu zbog ‘malo veće’ opasnosti za pješake.

9. Mazda 6

Svojom novom limuzinom Mazda je napravila velik iskorak. Osim na svježijem izgledu, boljoj ‘motorizaciji’ i voznim mogućnostima, Mazda je znatno poradila i na sigurnosti pa se tako Mazda 6 zasluženo našla na ovoj TOP listi.

8. Subaru Impreza i XV

Subaru Impreza i XV dijele istu platformu pa su njihovi testovi sigurnosti posve slični. Dok Impreza nudi odlične cestovne performanse, XV je sa svojim simetričnim pogonom na sve kotače odličan na svakom off-road terenu. Oba modela su ostvarili odlične rezultate pa su se našli na ovoj ljestvici, a ‘tek’ osmo mjesto su dobili zbog ‘manjka’ sigurnosnih tehnologija poput autonomije.

7. Volkswagen T-Roc

Iako je novi T-Roc startao malo kasnije nego konkurentni ‘crossoveri’, mali Volkswagen je osvojio srca mnogih kupaca. S postignućem od pet zvjezdica na Euro NCAP-u, došao je do sedmoga mjesta među najsigurnijim automobilima, a jedina mana koju su mu pronašli ista jne kao u Subarua – manjak sigurnosnih asistencija.

6. Audi A6 Audi je novom A6-icom napravio velik iskorak i stvorio jedan od tehnološki najnaprednijih automobila. Osim na snažnim motorima i luksuznijoj unutrašnjosti, Audi je dodatno poradio i na sigurnosti. Tako je stvorio cijeli niz sigurnosnih asistencija te iznimno čvrstu karoseriju.

5. Volvo S90/V90

Kao u Subarua, modeli S90 i V90 dijele jednaku Volvo platformu. Sa svojim velikim dimenzijama, ove krstarice će vam ponuditi mjesta u izobilju za putnike sprijeda i straga, a kao što je već poznato kod Volva, ponudit će vam i iznimnu sigurnost.

4. Lexus ES

Velika je to krstarica luksuzne Toyotine marke Lexus. Iako je već prethodni model bio iznimno tehnološki napredan, predstavljanjem novoga modela Lexus je opet pridonio cijeli niz inovacija. Na sigurnosnim testovima postigao je veoma dobre rezultate pa se tako popeo na visoko četvrto mjesto.

3. Volkswagen Arteon

Naslijedio je Passat CC, ali svojom pojavo, diže luksuz i ekskluzivnost na potpuno novu razinu. Osim velike doze luksuza i odlične vozljivosti, Arteon je već dvije godine u samome vrhu najsigurnijih automobila.

2. Mercedes A-klasa

Mercedes je relativno nedavno predstavio tehnološki najnapredniji kompaktni automobil, a to je nova A-klasa. U njoj su spojene tri značajke – luksuz, sport i tehnologija. Kao što možete primijetiti, jedini je ‘maleni’ automobil na ovoj ljestvici, a svejedno drži visoko drugo mjesto.

1. Volvo XC60

XC60 je posljednjih godina najsigurniji automobil u segmentu. Svakim testom sigurnosti postavlja potpuno nove granice, a na posljednjem je imao skoro savršene rezultate.

izvor: Auto start