O tome kako prepoznati lažljivce poslušajte u novoj emisiji Podcasta „Jesmo li sigurni da smo sigurni?“

Podcast s dr.sc. Josipom Pavličekom

Na HUMS TV YouTube kanalu pogledajte  novu  emisiju Podcasta Svijeta sigurnosti Jesmo li sigurni da smo sigurni?“. 

Ovaj put, urednik i voditelj  Alen Ostojić, razgovarao je sa dr.sc. Josipom Pavličekom, profesorom ujedno voditeljem katedre za kriminalistiku na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu.

Josip je policijsku karijeru započeo 1995. godine. Radio je kao inspektor za istraživanje krvnih delikata, načelnik PP Centar u Zagrebu, načelnik odjela prevencije u Ravnateljstvu policije MUP-a RH. Posljednjih 13 godina je profesor na Visokoj policijskoj školi, stručnjak za metodologiju specijalnog intervjuiranja i detekciju laganja.

 

Što podrazumijeva specijalno intervjuiranje, tko provodi takve intervjue, u kojim situacijama i na koji način?  Koliko ljudi lažu u svakodnevnom životu, a koliko na radnom mjestu? Je li laganje sastavni dio sposobnosti snalaženja u korporativnom sustavu? Kako prepoznati lažljivce? Tko više laže – muškarci ili žene? Od kuda ta usmjerenost na intervjuiranje i detekciju laganja? Što je bio poticaj da se posvetiš tom području? Ovo su samo neka od pitanja na koje je Alen tražio Josipov odgovor.

Emisiju možete pogledati i na Zapad TV, u ponedjeljak, 14. veljače 2022. u 21:05 sati.

DBO/ Foto: Svijetsigurnosti.com