Novi veliki požar: U Eko floru gorjela plastična ambalaža u žutim vrećicama

Statistika požara u 2021.
Pexels/Pixabay

Požar koji je sinoć, prema prvim procjenama na površini manjoj od 50 četvornih metara izbio na dijelu otvorenog skladišta reciklažnog centra EKO-FLOR PLUS-a u Mokricama, pod kontrolu je stavljen već unutar jednoga sata te ubrzo ugašen.

“Brzoj i učinkovitoj vatrogasnoj intervenciji doprinijeli su osigurani interni požarni koridori te funkcionalna hidrantska mreža unutar poslovnog kompleksa za koji su ishođene sve potrebne dozvole za rad, uključujući dozvolu za gospodarenje otpadom. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a prema već iznesenim tvrdnjama vatrogasnih ekipa na mjestu događaja, nisu zabilježene ugroze ili drugi oblici štetnoga utjecaja na okoliš i stanovništvo. Požarom nisu bila zahvaćena postrojenja ni objekti društva te nema materijalne štete”, navode iz EKO FLOR PLUS-a.

S obzirom na to da je očevid u tijeku, a zbog toga pristup lokaciji i dalje ograničen, trenutno raspoložive informacije upućuju na to da je došlo do površinskog zapaljenja komunalnog otpada izdvojenog, postupcima sortiranja i obrade, iz odvojeno sakupljene plastične ambalaže u žutim vrećicama. Ostatni materijal je bio privremeno uskladišten te pripremljen za otpremu i daljnju obradu u postrojenju za mehaničko-biološku obradu (MBO).

“Točan uzrok i okolnosti požara bit će poznati nakon očevida. Svim angažiranim interventnim timovima, lokalnoj zajednici u cijelosti te zaposlenicima koji su se stavili na raspolaganje u slučaju potrebe, zahvaljujemo na angažmanu u koordiniranoj, brzoj i profesionalno realiziranoj intervenciji”, poručuju iz EKO FLOR PLUS-a.

RSS