Novi simbol u bečkom gradskom prijevozu postaje obvezno nošenje zaštitne maske

U Austriji je od utorka 14. travnja 2020. godine obvezno nošenje maske u javnom gradskom prijevozu. Tim povodom je Bečko prometno poduzeće „Wiener Linien“ predstavio  novi simbol sa natpisom „Molimo da pokrijete usta i nos“ koji ima za cilj da podsjeti putnike da zaštite lice.

Vlada Austrija je 6. travnja 2020 godine predstavila niz novih mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa, a neke od njih se odnose na promet. Tako će od sutra, 14. travnja 2020 godine biti obvezno pokrivanje usta i noseva u vozilima gradskog prijevoza.

Bečko prometno poduzeće  „Wiener Linien“ odmah je pokrenulo široku medijsku kampanju i predstavilo novi simbol koji prikazuje osobu sa zaštitnom maskom na licu u plavom krugu sa natpisom „Molimo da pokrijete usta i nos“. Nova slika koja upozorava putnike da zaštite lice je slična postojećim simbolima kojima se označava zabrana pušenja ili konzumiranja hrane u gradskom prijevozu.

Ove naljepnice su postavljene već tijekom uskršnjeg vikenda u svim vozilima javnog prijevoza  kao i na metro stanicama u Beču.

DBO/ Foto: Wiener Linien