Nova incijativa otkriva koje tvrtke pouzdano mijenjaju kune u euro

prtsc HRT

Svi poslovni subjekti u nefinancijskom i financijskom sektoru u Hrvatskoj koji posluju u izravnom odnosu s potrošačima od utorka, 16. kolovoza mogu dobrovoljno i besplatno pristupiti etičkom kodeksu, čiji je cilj omogućiti pouzdanu i transparentnu zamjenu hrvatske kune eurom.

O tome su u utorak izvijestili iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR) i Hrvatske gospodarske komore (HGK), s navođenjem web stranice etičkog kodeksa inicijative koja se provodi pod sloganom “Svaki cent se broji, svaka kuna se računa”.

Namjera je da potrošači budu sigurni da se svaka njihova kuna zaista računa i svaki cent broji te da postoje poslovni subjekti kojima u procesu prelaska na euro mogu vjerovati.

Poslovni subjekti mogu online pristupiti Etičkom kodeksu u razdoblju od 16. kolovoza 2022. do 31. prosinca 2023., dok svi potrošači mogu pridonijeti transparentnoj zamjeni hrvatske kune eurom unošenjem pohvala/pritužbi za one poslovne subjekte koji su pristupili etičkom kodeksu, u razdoblju razdoblju dvojnog iskazivanja, od 5. rujna 2022. do 31. prosinca 2023.

Više pročitajte OVDJE.

RSS