NOVA EDUKACIJA: POSTANI INTERNI KORPORATIVNI ISTRAŽITELJ – POVJERLJIVA OSOBA

U ponedjeljak, 01. srpnja stupa na  snagu Zakon o zaštiti prijavitelja nepravilnosti. Sve tvrtke koje zapošljavaju više od 50 radnika morat će uspostaviti sustav unutarnjeg prijavljivanja  nepravilnosti poput kršenja zakona i drugih propisa te nesavjesnog upravljanja javnim dobrima, javnim sredstvima i sredstvima Europske unije.

Poslodavac će biti u obvezi imenovati tzv. povjerljivu osobu, i njezinog zamjenika zadužene za zaprimanje prijava nepravilnosti i vođenje postupka u vezi s prijavom nepravilnosti.

Kako bi olakšala poslodavcima imenovanje stručnih i kompetentnih osoba, Hrvatska udruga menadžera sigurnosti u partnerstvu s Visokom policijskom školom u Zagrebu  dizajnirala je program edukacije budućih internih istražitelja – povjerljivih osoba.

Program čine četiri modula u ukupnom trajanju od 10 nastavnih sati:

  • Normativni okvir internih istražitelja: sc. Stjepan Gluščić, Visoka policijska škola u Zagrebu
  • Prijavljivanje nepravilnosti i postupanje po prijavi  nepravilnosti. Joško Morić, mag.politologije, predsjednik Odbora za nepravilnosti Grupe Zagrebački holding
  • Sudska zaštitu:sc. Iris Gović Penić, sutkinja Županijskog suda
  • Privatni detektivi kao komponenta istraživanja prijavljenih nepravilnosti: Dinka Rajčić, dipl.iur., članica Uprave tvrtke INTEL-PLAN.

Na kraju jednodnevne, desetosatne edukacije I završnog ispita, polaznici će dobiti Certifikat povjerljive osobe za zaprimanje prijava nepravilnosti i vođenje postupka u vezi s prijavom nepravilnosti.

Voditelji programa su dr.sc. Krunoslav Borovec, dekan Visoke policijske škole u Zagrebu i Alen Ostojić, Predsjednik Hrvatske Udruge Menadžera Sigurnosti.

Edukacija će se održati u zagrebačkom hotelu International, u četvrtak, 11. srpnja 2019.

Više o programu i prijavama zatražite putem e-maila: info@uhms.hr ili m. 091 44 55 017 Ivana Brnas Kožalski

 

DBO/ Foto: HUMS