Noć knjige na Policijskoj akademiji

MUP RH

Od danas, 23. travnja na Policijskoj akademiji nastavlja se program Noći knjige u sklopu kojeg se održava niz događanja poput posjeta bibliobusu, tematskih izložbi i malih noćnih razgovora.

Tako će s ciljem promicanja knjige i kulture čitanja polaznici Policijske škole „Josip Jović“ moći obići Bibliobus Knjižnice grada Zagreba uz stručno vođenje gdje će se predstaviti način rada pokretne knjižnice.

Osim toga, u auli Policijske škole Muzej policije je postavio izložbu „Od otisaka do istine – izložba o Ivanu Vučetiću“ uz stručno vođenje djelatnika iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“. U sklopu izložbe održat će se i radionica Crime Scene Investigation (CSI), a bit će izložene i knjige iz knjižnog fonda Muzeja policije o daktiloskopiji i kriminalistici.

U knjižnici Policijske škole „Josip Jović“ postavljene su dvije izložbe „Omiljeni autori kriminalističkih romana i njihova djela“ i „Izložba odabranih naslova stručnih knjiga“ u izdanju Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost.

U sklopu Malih noćnih razgovora danas u 20 sati u Policijskoj školi održat će se predavanje „Mrežno doba i privatnost naših podataka“, a u utorak, 24. travnja u 20 sati predavanje „Trgovanje ljudima i robovski rad u 21 stoljeću“.

Ranije je već u sklopu  Noći knjige održana kreativna radionica izrade plakata i bookmarkera na tu temu kao edukativno-promidžbenog materijala.

RSS