‘SIGURNO NA DVA KOTAČA’: Biciklistima darovali prednja i stražnja svjetla

prtsc Youtube

Kako bi dali doprinos većoj sigurnosti u prometu aktivisti Mladeži HDZ-a  Požega organizirali su akciju dijeljenja kompleta sigurnosnih svjetala namijenjenih biciklistima kao najugroženijoj skupini sudionika u prometu.

Prema riječima predsjednika Mladeži Dalibora Vranića cilj akcije je povećati sigurnost biciklista u prometu instaliranjem darovanih prednjih i zadnjih svjetala LED rasvjete koja se ubraja u obaveznu opremu svakoga bicikla.
“Primijetili smo da veliki broj biciklista ne koristi obaveznu rasvjetu tijekom vožnje, posebice u kasnim popodnevnim i noćnim satima. Odlučili smo preventivno djelovati i zato smo danas biciklistima darovali i ugradili pedeset svijetlećih LED kompleta”, rekao je Dalibor Vranić, javlja Požeški dnevnik
Podršku akciji dao je i predsjednik GO HDZ-a i požeški gradonačelnik Darko Puljašić stigavši na trg također biciklom.
“Ideju za organizaciju ove preventivne akcije “Sigurno na dva kotača” dao je predsjednik TO Centar Igor Krizmanić čime nastavljamo pomagati našim sugrađanima. Uz socijalni program pomoći starijim sugrađanima oko uređenja njihovih stambenih objekata, ova je akcija namijenjena mlađoj populaciji tijekom ljetnog perioda kada je u prometu i više biciklista. HDZ ovim nastavlja dobru tradiciju suradnje sa sugrađanima bez obzira na političku kampanju koja je iza nas. Nadam se da ćemo ovim načinom komunikacije povečati sigurnost sudionika u prometu a time i njihov zdrav i siguran život”, rekao je Darko Puljašić.
izvor: Požeški dnevnik