Njemački ministar unutarnjih poslova podržao ulazak Hrvatske u Schengenski prostor

MUP RH

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, u petak 15. lipnja 2018.  se u Berlinu susreo s njemačkim saveznim ministrom Horstom Seehoferom koji je čvrsto podržao ulazak Hrvatske u Schengenski prostor

Ministar Božinović istaknuo je da je njegov njemački kolega čvrsto podržao ulazak Hrvatske u Schengenski prostor što je ocijenio ne samo hrvatskim već i europskim interesom.

“Jačanje europske sigurnosti najkonkretniji je doprinos projektu EU u ovom trenutku o čemu smo postigli potpuno suglasje”, ocijenio je Božinović.

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova u svom je priopćenju nakon sastanka navelo da su u središtu razgovora bila migracijska kretanja preko zapadnog Balkana. Kao država članica EU s dugom vanjskom granicom prema Bosni i Hercegovini, za Hrvatsku je od posebne važnosti sprječavanje nedopuštenih ulazaka, stoji u priopćenju.

“Moramo sve učiniti da bismo postigli djelotvornu zaštitu vanjskih granica radi sprječavanja ilegalnih migracija i postizanja više sigurnosti u EU. Suzbijanje ilegalnih migracija je težište našeg zajedničkog djelovanja. Moj hrvatski kolega i ja smo suglasni da ćemo nastaviti dobru bilateralnu suradnju”, kazao je Seehofer.

HINA