NATO-v PROJEKT HRVATSKE ZNANSTVENICE: Kibernetička obrana u skladu s vladavinom prava

prtsc Slavonska Televizija/Youtube

U okviru NATO programa ‘Znanost za mir i sigurnost’ doc. dr. sc. Dunji Duić, nastavnici i znanstvenici s Pravnoga fakulteta Osijek, prihvaćen je projekt naslovljen ‘Toward effective cyber defense in accordance with the rules of law’ (‘Ususret učinkovitoj kibernetičkoj obrani u skladu s vladavinom prava’).

Kako javlja Glas Slavonije, projektu, čija je ukupna vrijednost 60 tisuća eura, cilj je organizacija treninga namijenjenoga vojnim i civilnim pravnim savjetnicima u oružanim snagama, odvjetnicima sigurnosne zajednice, civilnim odvjetnicima na državnim sigurnosnim mjestima, stručnjacima za politiku koji savjetuju o kibernetičkim problemima i studentima.

‘Ususret učinkovitoj kibernetičkoj obrani u skladu s vladavinom prava’ petodnevni je trening na kojem će polaznici biti upoznati o tome kako kibernetika utječe na geopolitiku; moći će poboljšati svoje znanje o provođenju učinkovite kibernetičke obrane u skladu s pravnim pravilima te unaprijediti svoju sposobnost savjetovanja odgovarajućih tijela u vođenju kibernetičke obrane u skladu s pravnim propisima. Cilj je projekta razviti i proširiti mrežu stručnjaka kao sredstvo za vođenje kibernetičke obrane u skladu s pravnim pravilima.

Više o projektu pročitajte OVDJE.

RSS