Natjecanje prometnih jedinica

XXII. natjecanje prometnih jedinica

U Osnovnoj školi Gustava Krkleca u Travnome, u petak, 3. svibnja 2019. održano je  XXII. natjecanje prometnih jedinica. Na mimohodu je sudjelovalo 35 ekipa iz 26 škola iz Zagreba i Zagrebačke županije te je uz glazbeno-plesni program što su ga izveli osnovnoškolci natjecanje otvorila zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Vi ste ambasadori prometne kulture, rekla je zamjenica naglašavajući kako su ovakva natjecanja važna jer na njima djeca i mladi usvajaju prva znanja o sigurnosti u prometu, ali i o sigurnome bicikliranju. Nije važno tko će pobijediti, važno je da prometnu kulturu i ideju sigurnosti u prometu promičete i nadalje, dodala je te je posebno zahvalila  Policijskoj upravi zagrebačkoj i HAK-u što svih ovih godina zajedno s Gradom u osnovnim školama podižu razinu svijesti o važnosti sigurnog prometovanja.

Cilj natjecanja je da omogući javno prikazivanje djelovanja osnovnoškolaca kako bi se po razini usvojena znanja i postupanja mogli uspoređivati s drugim vršnjacima te kako bi i druge osnovne škole potaknuli na osnivanje ŠPJ i na širenje prometne kulture.

Natjecanje se sastoji iz dva dijela –  pismenog na kojem se provjerava poznavanje prometnih propisa i prometnih znakova i praktičnog na biciklističkome poligonu gdje se boduje je li se bicikliralo u skladu s prometnim propisima.

RSS/ Foto: zagreb.hr