Nasilnik brutalno pretukao radnika Čistoće i pobjegao. Nije bio zadovoljan odvozom otpada

Jučer je u Sesvetama korisnik usluga fizički napao radnika Čistoće prilikom redovnog obavljanja posla, te nakon toga pobjegao s mjesta događaja.

Radnik je zadobio teške tjelesne ozljede, prevezen je u KBC Rebro u Zagrebu, te je zadržan u bolnici. Veća tragedija spriječena je pribranošću i hrabrošću kolega radnika Čistoće koji su uspjeli zaustaviti napadača.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević telefonski se čuo s radnikom i njegovom obitelji, izrazio mu podršku i ponudio svu moguću pomoć.

“Najoštrije osuđujem jučerašnji kukavički napad na radnika Čistoće koji je uredno izvršavao svoju dužnost”, izjavio je gradonačelnik Tomašević.

“Ovaj brutalan napad potpuno je neprihvatljiv i za njega nema niti može biti bilo kakvog opravdanja. Izuzetno je važno da ne prođe nekažnjeno, te očekujem najstrožu moguću kaznu za počinitelja”, poručio je gradonačelnik.

Policija je odmah jučer uhitila napadača koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju. Nad napadačem je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih dijela prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa kao i teške tjelesne ozljede. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, napadač će biti predan pritvorskom nadzorniku nakon čega slučaj preuzima Državno odvjetništvo, priopćeno je.

Neslužbeno doznajemo da nasilnik nije bio zadovoljan načinom na koji je radnik Čistoće prikupljao otpad.

RSS