‘NAŠ HAJDUK’ IMA ODLIČAN PROJEKT: Evo što planiraju u idućih godinu dana

Duje Bonačić / Naš Hajduk

“Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja”, projekt udruge Naš Hajduk i šest partnera ostvario je 98 od mogućih 100 bodova čime se svrstao u red projekata za čiju će realizaciju biti osigurana sredstva iz Europskog socijalnog fonda u sklopu natječaja ‘Podrška razvoju partnerstva organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa’.

Grad Split, Ekonomski i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu, Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru, Splitski sveučilišni sportski savez i Udruga Nogomet Plus projektom su obuhvatili uspostavljanje i promoviranje partnerstva visokoobrazovanih ustanova i organizacija civilnog društva te društveno korisno učenje kao učinkovit način povezivanja studenata i profesora s organizacijama civilnog društva i širom društvenom zajednicom. Uz to ovo je i ‘alat’ za osobni razvoj mladih ljudi u cilju stjecanja kompetencija za aktivno građanstvo, napredno učenje i buduće zapošljavanje.

Kada dođe do završne faze, odnosno realizacije projekta značiti će to i sudjelovanje 6 profesora, 40 studenata i brojnih predstavnika organizacija civilnog društva, objasnili su iz udruge Naš Hajduk ističući kako će tijekom provedbe projekta biti uključeno i 52 volontera koji će odraditi preko 4.000 volonterskih sati u ovom partnerstvu brojnih pravnih subjekata iz različitih sektora (javni, privatni, civilni, akademski) koje povezuje ljubav prema Hajduku.

Vrijednost projekta je 1.199.667,90 kuna, a predviđeno trajanje 18 mjeseci tijekom kojih su u planu brojne zanimljive aktivnosti poput dokumentarnog filma o (Hajdučkoj) demokraciji, odnosno projektu Naš Hajduk, javnih događanja – Hajdučke igre i Hajdučki festival koji podrazumijevaju promociju sporta i zdravog života među učenicima osnovnih škola i građana Splita, izrade prijedloga nove turističke ponude vezane uz projekt Split – mjesto dodira sporta i kulture.
Konačno odobrenje sredstava i prvi koraci znati će se kroz sljedeće tromjesečje. Ovaj projekt predstavlja ujedno i osnovu za budući rad i razvoj za koji će “hajdučka zajednica” kroz ovaj projekt utrti put te je ujedno i potvrda uspješnosti i dobrog rada u udruzi Naš Hajduk koji je prepoznat i od hrvatskih institucija, u ovom slučaju Ureda za udruge Vlade RH i Nacionalne zaklada za razvoj civilnoga društva.

Značajno je to istaknuti jer je ovim projektom u kratkom razdoblju od 2011. Udruga od skepse mnogih došla do uspješne suradnje s akademskom zajednicom, te projekta koji je svojim značajkama privukao pozornost i predavača na prestižnom fakultetu društvenih znanosti u Parizu, pa je za vjerovati kako je pred samom Udrugom, njenim partnerima i cijelom hajdučkom zajednicom jako zanimljivo i uspješno razdoblje.

RSS